Wednesday, January 24, 2007

Opt nominalizari la Oscar pentru „Dreamgirls“

Academia Americana de Arte si Stiinte Cinematografice a anuntat marti lista de nominalizari la premiile Oscar, care vor fi decernate in cadrul ceremoniei de pe 25 februarie. Favorit anul acesta pare sa fie muzicalul „Dreamgirls“, cu opt nominalizari, printre care cea pentru cel mai bun actor in rol secundar - Eddie Murphy sau cea mai buna actrita in rol secundar - Jennifer Hudson.

Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal este disputat de Leonardo DiCaprio („Blood Diamond“), Ryan Gosling („Half Nelson“), Peter O'Toole („Venus“), Will Smith („The Pursuit Of Happyness“) si Forest Whitaker („The Last King Of Scotland“).

Pentru cea mai buna actrita in rol principal candideaza Penélope Cruz („Volver“), Judi Dench („Notes On A Scandal“), Helen Mirren („The Queen“), Meryl Streep („The Devil Wears Prada“) si Kate Winslet („Little Children“).

La categoria cel mai bun actor in rol secundar au mai fost nominalizati Alan Arkin („Little Miss Sunshine“), Jackie Earle Haley („Little Children“), Djimon Hounsou („Blood Diamond“) si Mark Wahlberg („The Departed“), in timp ce trofeul similar acordat actritelor este disputat de Adriana Barraza („Babel“), Cate Blanchett („Notes On A Scandal“), Abigail Breslin („Little Miss Sunshine“), Jennifer Hudson („Dreamgirls“) si Rinko Kikuchi („Babel“).

La categoria cel mai bun film al anului au fost nominalizate peliculele „Babel“, „The Departed“, „Letters From Iwo Jima“, „Little Miss Sunshine“ si „The Queen“.

Martin Scorsese spera sa se impuna la categoria cel mai bun regizor, rivalii sai fiind Gonzalez Inarritu, Clint Eastwood, Stephen Frears si Paul Greengrass.

Opt nominalizari la Oscar pentru „Dreamgirls“

0 comments

0 Comments:

Post a Comment

<< Home