Sunday, January 14, 2007

Martin Scorsese, favorit la Oscar

Martin Scorsese a fost desemnat cel mai bun regizor de catre Broadcast Film Critics Association, cea mai mare asociatie de critici de film de dincolo de Ocean.

In acelasi timp, pelicula recenta a celebrului regizor, „Cârtita“, a câstigat premiul pentru cel mai bun film. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc vineri noapte.

Scorsese devine astfel marele favorit pentru Oscarul pentru cel mai bun film sau cel mai bun regizor. Desi este considerat unul dintre cei mai mari regizori din lume, Scorsese nu a câstigat niciodata un Oscar pentru un film, nici chiar pentru celebrele „Taurul furios“ (Raging Bull) sau „Taxi Driver“. „Ma bucura si ma surprinde acest premiu. Poate pentru ca acesta este primul meu film care are intriga“, a spus, in gluma, regizorul la primirea trofeului acordat cu ocazia celei de-a 12-a editii a premiilor Critics Choice.

Câstigatorii sunt desemnati de cei peste 200 de membri ai Broadcast Film Critics Association si aceste premii sunt considerate un indicator pentru Oscaruri. La categoria cel mai bun actor, câstigator a fost desemnat veteranul Forest Whitaker, pentru prestatia sa din „Ultimul rege al Scotiei“ (The Last King of Scotland), el devansându-i astfel pe ceilalti nominalizati, Will Smith si Leonardo DiCaprio.

Actrita britanica Helen Mirren a câstigat premiul pentru cea mai buna actrita pentru „The Queen“, ea anuntându-se inca de pe acum drept una dintre marile favorite pentru premiile Globul de Aur si Oscar.

La categoria cel mai bun artist, trofeul i-a revenit lui Martin Arndt, pentru „Fiecare se crede normal“ (Little Miss Sunshine), filmul premiat pentru distributie.

Premiul pentru cei mai buni actori tineri a fost acordat lui Abigail Breslin si Paul Dano. Fostul vicepresedinte Al Gore si al sau „An Inconvenient Truth“ s-au impus la categoria cel mai bun documentar, in timp ce controversatul film „Borat“ a fost desemnat cea mai buna comedie. La ceremonie, protagonistul Sacha Baron Cohen a multumit tuturor americanilor care nu l-au dat inca in judecata, el facând aluzie la avalansa de procese intentante impotriva sa in urma difuzarii peliculei.

Muzicalul „Dreamgirls“ a câstigat patru premii, Jennifer Hudson primind trofeul pentru cea mai buna actrita in rol secundar, in timp ce Eddie Murphy a fost desemnat cel mai bun actor in rol secundar. Filmul s-a impus si la categoriile cea mai buna coloana sonora si cea mai buna melodie.

Martin Scorsese, favorit la Oscar

1 comments

1 Comments:

At 11:12 AM, Blogger No Hassle Loans said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 

Post a Comment

<< Home