Friday, October 12, 2007

„Life“, ţigara electronică


Pentru cei care nu reuşesc să renunţe la ţigări şi au mari probleme în locurile publice unde fumatul este interzis a fost inventată o ţigară cu adevărat „inteligentă“.

Este vorba despre ţigara numită „Life“, care poate fi fumată în absolut orice loc.

„Este o ţigară electronică, care poate fi fumată în locurile publice închise, deoarece nu produce fum, ci vapori, capabili să satisfacă nevoia de nicotină a fumătorului“, au declarat inventatorii care şi-au prezentat produsul în oraşul italian Napoli. Ţigara a fost lansată pe piaţa internaţională pe 9 octombrie.

„Nu a fost o întâmplare faptul că am prezentat ţigara în avanpremieră mondială la Napoli. În urma unei anchete efectuate de curând s-a observat că napoletanii sunt fumătorii care respectă cel mai puţin legea privind interzicerea fumatului în locurile publice.“, a declarat Lisa Mazza, responsabila firmei care produce ţigara „Life“.

Nu produce fum

„Se fumează la fel ca o ţigară normală, având chiar forma acestora. Cel care o va folosi va simţi atât din punct de vedere psihologic, cât şi din punct de vedere al mimicii aceleaşi senzaţii ca atunci când fumează o ţigară normală. Neconţinând tutun, ci având doar gustul acestuia, nu se bazează pe principiile combustiei, astfel că nu produce fum, ci vapori. Fumătorul are aceeaşi senzaţie ca atunci când inhalează fumul, însă fără a fi supus unor efecte nocive“, a mai spus Lisa Mazza.

Ţigara „Life“ se aprinde cu ajutorul unui buton lateral şi durează cât una tradiţională, adică aproximativ 14 fumuri. „Life“ va putea fi cumpărată din baruri, restaurante, centre de frumuseţe şi tutungerii sau tonete de ziare. Preţul unui kit este de 84 de euro. Un pachet de rezerve, echivalentul a 20 de ţigări, costă 2,40 euro, adică aproximativ jumătate din preţul unui pachet de ţigări normal.

„Life“, ţigara electronică

5 comments

Thursday, October 04, 2007

Artistul somnambul

Noaptea se plimbă prin casă desenând pe unde nimereşte: pe mese, pe pereţi, pe perdele sau mobilă. Pentru un tânăr din Ţara Galilor, orice suprafaţă îi oferă condiţiile ideale pentru a-şi demonstra talentul, însă activitatea sa creatoare are loc doar atunci când doarme. Artistul somnambul nu-şi mai aminteşte nimic dimineaţa, nici ceea ce a realizat şi nici modalităţile artistice pe care le-a folosit. Numeroşi experţi au declarat că este vorba despre un caz extrem de rar de „artsit somnambul“. Tânărul, de 30 de ani, a cerut chiar să fie filmat pentru a-şi demonstra că este capabil să dea viaţă unor opere de artă. În cursul zilei, tânărul este pur şi simplu un om normal, al cărui talent de pictor lasă mult de dorit.

Artistul somnambul

0 comments