Thursday, September 28, 2006

Sase nominalizari pentru Shakira la premiile Latin Grammy

Shakira a fost nominalizata la sase categorii in cadrul galei de decernare a premiilor Latin Grammy, informeaza site-ul infoshowbiz.com.

Cântareata are sanse mari sa devina câstigatoarea acestei gale muzicale in care se pare ca genul pop este mult mai apreciat decât a fost in anii trecuti.

Potrivit sursei citate, albumul cântaretei, inregistrat in limba spaniola, este nominalizat, printre altele, la categoria „Cel mai bun album“. Piesa „La Tortura“, realizata in colaborare cu Alejandro Sanz, este propusa pentru categoria „Cea mai buna melodie“.

Decernarea premiilor Latin Grammy va avea loc la New York, pe 2 noiembrie.

Sase nominalizari pentru Shakira la premiile Latin Grammy

0 comments

Tuesday, September 26, 2006

Surferii aduc un tribut „vânatorului de crocodili“

Surferii australieni i-au adus un tribut inedit lui Steve Irwin, plutind pe valuri cu ajutorul unui crocodil gonflabil.

Potrivit site-ului Ananova, fotograful Stuart Gibson a avut ideea organizarii acestui eveniment, imaginile filmate in timpul cascadoriilor fiind postate pe site-ul www.stugibson.net. Australianul considera ca, pe lânga faptul ca a fost un ambasador excelent al Australiei, Irwin a fost „un surfer aproape nebun, dar desavârsit“. De asemenea, el sustine ca biologul adora valurile tasmaniene, astfel ca evenimentul a avut loc chiar in apropiere de insula.

„Toti participantii au constatat ca elementele de surf au iesit mai bine cu ajutorul crocodilului. Cred ca, in final, crocodilul a avut parte de cele mai bune valuri“, a declarat Gibson.

Surferii aduc un tribut „vânatorului de crocodili“

0 comments

Oras-fantoma scos la licitatie

Un oras din Brazilia a fost scos la licitatie, cu tot cu biserica, aeroport, strazi si singurul sau locuitor. Pretul de pornire este 2.700.000 de dolari. Dupa cum informeaza agentia italiana de presa Ansa, oraselul Vila de Jaguara, din statul Minas Gerais, a fost fondat in 1971, când s-a inceput constructia unui dig de catre compania de electricitate Cemig si locuitorii lucrau toti in cadrul acestei intreprinderi. Acum, centrala este automatizata si conducerea Cemig a decis sa renunte la orasul-fantoma.

Oras-fantoma scos la licitatie

0 comments

Thursday, September 21, 2006

Keith Richards - nemultumit de calitatea drogurilor



Veteranul rocker american Keith Richards a renuntat definitiv la droguri. Dupa cum informeaza Libero.it, decizia nu a fost luata din motive de sanatate, ci chitaristul formatiei Rolling Stones a constatat ca „drogurile din ziua de azi sunt de proasta calitate“.

In timpul unui dialog cu presa, Keith a marturisit ca „nu a mai gasit nimic ce merita injectat sau inghitit“. „Drogurile sunt de foarte slaba calitate. Nu imi plac pentru ca au efect mai mult asupra creierului decât asupra sistemului circulator. Din acest motiv am renuntat. Si credeti-ma, eu la droguri chiar ma pricep“, a spus Richards.

Keith Richards - nemultumit de calitatea drogurilor

0 comments

Bruce Willis planuieste o adoptie



Bruce Willis planuieste sa adopte un copil, potrivit site-ului Femalefirst.co.uk. Starul din „Die Hard“, care are trei fete cu fosta sa sotie, Demi Moore, a dezvaluit ca ar fi foarte fericit sa-i poata oferi un camin unui orfan. Insa artistul nu doreste sa faca acest lucru singur.

„Vreau intâi sa am o partenera de viata, sa impart ceea ce am cu cineva. Nu imi doresc doar un copil si o bona“, a declarat Willis, in cadrul unui interviu pentru New York Daily News.

Bruce Willis planuieste o adoptie

0 comments

200.000 de lire sterline pentru un telefon mobil

Un nou telefon mobil, ale carui taste de navigare sunt din diamante, urmeaza sa fie scos pe piata la pretul de 200.000 de lire sterline, informeaza site-ul ananova.com.

Forma aceastei „bijuterii“ negre a fost data de designerul Jaren Goh, iar firma elvetiana VIPN s-a ocupat de conceperea lui. Telefonul din titan are conturul batut in diamante, iar pentru butonul „meniu“ s-a folosit un diamant de 0,25 carate. Când nu este folosit, telefonul isi schimba culoarea din argintiu in negru.

Potrivit sursei citate, noul telefon va fi lansat pe piata la inceputul anului viitor, iar pâna in prezent au fost realizate doar patru exemplare. Trei americani, un rus si chiar sultanul din Oman s-au aratati interesati de „bijuterie“.

200.000 de lire sterline pentru un telefon mobil

0 comments

Monday, September 18, 2006

Victoria Beckham - cea mai „delicioasa mamica“

Fosta solista a formatiei Spice Girls, Victoria Beckham, a fost desemnata de compatriotii sai drept cea mai „delicioasa mamica“. Titlul „Yummy Mummy“ (mamica delicioasa) a fost acordat de producatorul de produse pentru copii Avent, care a intervievat peste 2.000 de britanici. Doamna Beckham a fost laudata pentru aspectul ei mereu ingrijit. Ultimul loc in clasament a fost ocupat, deloc surprinzator, de Britney Spears, care tocmai a adus pe lume cel de-al doilea copil. Sotul Victoriei, fotbalistul David Beckham, a fost desemnat cel mai atragator tata.

Victoria Beckham - cea mai „delicioasa mamica“

0 comments

Lacrimi „interzise“ pentru presedintele chinez

Caricaturistul unei publicatii din sudul Chinei a fost concediat dupa ce l-a desenat pe presedintele tarii, Hu Jintao, plângând.

Potrivit site-ului Reuters.com, reprezentarea liderilor politici chinezi in caricaturi este considerata „incorecta“, desi acest lucru se intâmpla periodic, fara repercusiuni. Insa caricatura realizata de artistul Kuang Biao, in care presedintele Hu are ochii inlacrimati, nu a fost acceptata de cenzori.

Potrivit sursei citate, caricaturistul realizase desenul respectiv in memoria unui profesor universitar care decedase, la 48 de ani, din cauza „supradozei“ de munca.

Lacrimi „interzise“ pentru presedintele chinez

0 comments

Avionul presedintelui, „doborât“ de 13 gloante

Un militar din Madagascar a tras 13 focuri in directia avionului presedintelui tarii, Marc Ravalomanana, fortându-l pe acesta sa calatoreasca in Cuba cu un avion comercial.

Potrivit site-ului Reuters.com, Moxe Ramandimbilahatra, purtatorul de cuvânt al presedintelui, a precizat ca soldatul „isi imaginase“ ca cineva se apropie de „Force One“ - avionul sefului de stat - când a folosit arma.

„In urma incidentului, delegatia din Madagascar a fost nevoita sa zboare cu un avion al companiei private Air Madagascar. Soldatul care a deschis focul a avut halucinatii. La scurt timp dupa aceasta, el a incercat sa se sinucida, dar a fost salvat la timp“, se arata intr-un comunicat de presa.

Avionul presedintelui, „doborât“ de 13 gloante

0 comments

Thursday, September 14, 2006

Victoria - geloasa pe David

Chiar daca este foarte indragostita si mândra de sotul sau, Victoria Beckham recunoaste ca este uneori geloasa pe acesta.

Dupa cum informeaza site-ul pipole.net, fosta membra a formatiei Spice Girls a declarat ca persoanele din anturajul ei si al sotului sau ii fac acestuia o serie de complimente precum „frumos“ si „sexy“, in timp ce, atunci când vine vorba de ea, folosesc adeseori doar complimentul „simpatica“.

„Ah, David este frumos si sexy, in timp ce eu sunt doar simpatica. Nu vreau sa fiu simpatica. Ce trebuie sa fac pentru a fi considerata si eu sexy?“, a spus sotia fotbalistului englez.

Victoria - geloasa pe David

0 comments

Patrupezii se casatoresc la „Harrods“

Doi patrupezi din „lumea buna“ s-au casatorit, recent, la „Harrods“. Potrivit site-ului Ananova, Timmy, un Bichon Frise, si Muffin, o femela din rasa Shih Tzu, au stat cuminti in fata altarului, fiind cununati in incinta faimosului magazin din Knightsbridge, Marea Britanie, in prezenta câtorva invitati. Potrivit sursei citate, cei doi miri chiar s-au sarutat in timpul ceremoniei, spre surpriza proprietarilor lor.

Evenimentul a fost organizat pe fondul campaniei „Orice este posibil“, lansata de oficialii „Harrods“ pentru promovarea centrului comercial.

Patrupezii se casatoresc la „Harrods“

0 comments

Monday, September 11, 2006

Indragostit de un manechin

Un japonez a confirmat inca o data o veche vorba din batrâni, conform careia dragostea e oarba. Barbatul s-a indragostit de un manechin. Japonezul, de 33 de ani, trecea in fiecare zi prin fata unui magazin de imbracaminite, pentru a-si spiona iubita din vitrina. Dragostea lui a fost atât de profunda incât amorezul s-a gândit sa isi rapeasca iubita.

Din pacate insa, incercarea sa s-a soldat cu un esec, pentru ca manechinul ales era unul „cu greutate“. Iubita niponului s-a dovedit mult mai grea, astfel ca hotul a putut sa ia doar mâinile alesei sale, el fiind insa prins de politie.

In fata anchetatorilor, niponul a marturisit: „Sunt indragostit de acel manechin, a fost dragoste la prima vedere. Insa este prea grea, nu am putut sa o iau cu mine“.

Indragostit de un manechin

0 comments

Sunday, September 10, 2006

Cel mai mic cinematograf din lume, intr-un autoturism de epoca

O sala de cinematograf cu doar trei locuri, amplasat intr-un autoturism de epoca este, de departe, cel mai mic cinematograf din lume. „Cortomobile“, un Alfa 2000 din '74, si-a facut debutul la Venetia, cu ocazia celei de-a 63-a editii a Festivalului International de film. „Am avut peste 80 de spectatori in ceva mai mult de trei ore, mai multe decât intr-o multiplex intr-o zi de vacanta. Si asta pentru scurtmetraje, care de obicei nu isi gasesc locul in marile cinematografe“, a spus Reuters Francesco Azzini, director artistic al Hulot Distribution din Florenta, care a pus la punct acest proiect.

„Cortomobile“ se vrea un omagiu adus cinematografelor de moda veche, inlocuite acum de modernele multiplexuri.

Cel mai mic cinematograf din lume, intr-un autoturism de epoca

0 comments

Filmul chinezesc „Still life“ a obtinut Leul de Aur la Festivalul de la Venetia

Dupa un adevarat maraton cinematografic, care a durat 11 zile, la sfârsitul saptamânii trecute au fost acordate premiile Festivalului de film de la Venetia.

Marele premiu al festivalului a revenit filmului surpriza al acestei editii, pelicula „Still life“, care descrie viata oamenilor simpli participanti la realizarea gigantului baraj Trei Defilee. Intrat in ultimul moment in competitie, alaturi de pelicule considerate favorite, filmul realizat de Jia Zhang-Ke a obtinut Leul de Aur.

Verdictul juriului i-a luat prin surprindere pe toti cei prezenti. Desi a convins critica, nu erau multi cei care pariau pe succesul acestei pelicule. „Toti juratii au fost surprinsi de calitatea acestui film, pentru ca el contine cam tot ce place publicului: frumusetea imaginii, calitatea scenariului, personajele. Este un film cu adevarat special“, a spus presedintele juruiului, actrita franceza Catherine Deneuve.

Spre dezamagirea gazdelor, una dintre peliculele favorite pentru câstigarea marelui premiu, filmul italian „Nuovomondo“, al lui Emanuele Crialese, a trebuit sa se multumeasca doar cu Leul de Argint. Pelicula, prezentata in ultima zi de concurs, parea câstigatoare, dar la final a primit doar premiul pentru filmul revelatie al acestei editii. „Sunt foarte fericit, pentru ca acest premiu ma stimuleaza sa fac mai mult.

De fapt, este un premiu pe care juratii l-au inventat pentru mine si de aceea le multumesc din suflet“, a declarat Crialese, la conferinta de presa. „Am vrut neaparat ca filmul lui Crialese sa câstige ceva si ne-am folosit de acest Leu, ca asul din mâneca“, a explicat Deneuve, care a precizat ca „un astfel de premiu poate fi util pentru a se face cunoscut“.

Filmul chinezesc „Still life“ a obtinut Leul de Aur la Festivalul de la Venetia

0 comments

Friday, September 08, 2006

In loc de nunta, actiune caritabila


Kyle Paxman, in varsta de 29 de ani, din Vergennes, USA, a aflat ca logodnicul ei o insala exact cu cateva saptamani inainte de oficeierea casatoriei.

Pentru celebrare fusese ales Basin Harbor Club on Lake Champlain si au fost invitate 180 de persoane. Kyle a putut anula ceremonia la biserica, orchestra, fotograful si florile, dar localul a refuzat s-ai anuleze comanda.

Asa ca petrecerea va avea totusi loc dar cu scopuri caritabile, iar banii colectati vor fi donati pentru femeile sarace.

In loc de nunta, actiune caritabila

0 comments

Regele din Swaziland vrea a 15-a nevasta

Doamnele interesate sa devina sotia unui rege au posibilitatea sa candideze la mult râvnitul „post“, scos la concurs de regele statului african Swaziland. Acesta este un om foarte indecis si de aceea s-a gândit sa organizeze un concurs pentru a o gasi pe cea care ii va deveni cea de-a cincisprezecea sotie. In fiecare an, suveranul din Swaziland, Mswati al III-lea organizeaza un concurs la care participa toate femeile ce aspira sa devina una dintre multele sotii ale regelui. In acest an s-au inscris peste 50.000 de candidate, astfel ca regele nu va avea o misiune usoara in a-si gasi nevasta.

Regele din Swaziland vrea a 15-a nevasta

0 comments

Thursday, September 07, 2006

Caprele, vinovate pentru depasirea vitezei

Un sofer elvetian, care depasise limita legala de viteza in Canada, le-a spus politistilor ca a vrut sa „guste“ din placerea de a conduce cu viteza fara a lovi o capra. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, surse din cadrul politiei din Ontario au precizat ca automobilistul a fost surprins conducând cu 161 de kilometri pe ora intr-o zona unde limita de viteza era de 100 de kilometri pe ora. „Barbatul, din Elvetia, era obisnuit sa conduca intr-o zona deluroasa din tara sa. Astfel, el a dorit sa vada cum este sa conduca fara teama ca ar putea lovi o capra“, a declarat un purtator de cuvânt al politiei. De asemenea, el a precizat ca aceasta este prima oara când se invoca o astfel de scuza pentru incalcarea regulamentului rutier.

Caprele, vinovate pentru depasirea vitezei

0 comments

Charlotte Church - vedeta cu cei mai frumosi sâni



Charlotte Church a fost inzestrata de natura nu doar cu o voce superba. In opinia multor britanici, tânara vedeta este inzestrata si cu cei mai frumosi sâni din show-bizz. Potrivit tabloidului britanic The Sun, „privighetoarea galeza“ a fost desemnata vedeta cu cel mai incitant bust in cadrul „Fayreform National Breast Pride Week“. Premiul a fost acordat de producatorul de lenjerie Fayreform, care se adreseaza prin produsele sale doamnelor, dotate cu un bust impresionant. Locul doi in clasament a fost ocupat de câstigatoarea de anul trecut, Kelly Brook, in timp ce ultima treapta pe podium a revenit editorialistei tabloidului The Sun, Lorraine Kelly.
Currently 0.00/5

Charlotte Church - vedeta cu cei mai frumosi sâni

0 comments

Wednesday, September 06, 2006

Un rabin a interzis dansul din buric

Pentru evreicele pudice, dansul din buric este o manifestare neplacuta si in dezacord cu credinta lor. Cel putin asa a decis un rabin, care a interzis enoriaselor sale sa practice acest gen de dans.

Totul a pornit de la o intrebare adresata de o tânara pe un site, in care un rabin ofera sfaturi in probleme de religie. Tânara dorea sa stie daca are voie sa execute un dans din buric in fata prietenelor sale, complet imbracata si in apartamentul sau. Rabinul a fost insa categoric, interzicând acest gen de dans.

Un rabin a interzis dansul din buric

0 comments

Printesa Kiko a nascut un baietel

Printesa Japoniei, Kiko, a dat nastere, ieri-dimineata, unui baietel, daruind familiei imperiale un mostenitor de sex masculin, in ultimii 41 de ani. Potrivit site-ului Yahoo!News, copilul a venit pe lume la câteva momente dupa ce Kiko, de 39 de ani, a intrat in sala de operatii pentru cezariana. Baietelul este al treilea mostenitor al tronului Japoniei, dupa Printul Incoronat Naruhito si sotul lui Kiko, Printul Akishino. Pâna in prezent nu a fost facut public numele baietelului.

Copilul, primul baiat nascut in familia imperiala dupa Akishino, in 1965, a venit pe lume la ora locala 8.27, cântarind 2,6 kilograme. Atât mama, cât si micutul sunt in stare buna. Potrivit sursei citate, printesa Kiko mai are doua fete, de 11, respectiv 14 ani.

Printesa Kiko a nascut un baietel

0 comments

Tuesday, September 05, 2006

Record la tastat SMS cu ochii inchisi

Andrea, un programator de 22 de ani din Milano, s-a impus la primul campionat de viteza in scrierea unui sms, cu ochii acoperiti. In doar un minut si 23 de secunde, tânarul italian a reusit sa tasteze o fraza in engleza aleasa de reprezentantii Cartii Recordurilor. Concursul, organizat de Papeete Beach Club din Milano, a adunat la start 12 finalisti, selectionati in timpul verii si consta in scrierea cât mai rapida, cu ochii legati, a unei fraze cu 160 de caractere.

Record la tastat SMS cu ochii inchisi

0 comments

A fost identificat hormonul care provoaca teama

Specialistii italieni au identificat hormonol responsabil cu provocarea fricii. Acesta este aldosteronul, iar descoperirea a fost publicata in revista Psychotherapy and Psychosomatics. In urma analizarii reactiilor unui esantion de pacienti cu exces de aldosteron, s-a observat ca exista o relatie intre acest hormon si problemele sufletesti, cum ar fi teama sau atacurile de panica. Gratie acestei descoperiri, cred cercetatorii, se pot gasi noi tratamente mai eficiente pentru combaterea acestor probleme.

A fost identificat hormonul care provoaca teama

0 comments

Sunday, September 03, 2006

Oliver Stone critica industria cinematografica americana




Oliver Stone a criticat dur industria cinematografiei americane, acuzând Hollywoodul ca promoveaza razboiul.

Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, cunoscutul regizor sustine ca peliculele „Pearl Harbor“ si „Black Hawk Down“ venereaza masinaria razboiului si „proslavesc“ conflictele armate in care au fost implicate Statele Unite.

In cadrul unui discurs sustinut la Festivalul de film de la Venetia, unde urmeaza sa fie prezentat si noul film „World Trade Center“, Stone, veteran al razboiului din Vietnam, a afirmat ca „Plutonul“ si „Nascut pe 4 iulie“ se numara printre putinele pelicule care prezinta realitatea conflictelor.

„Cred ca America abordeaza conceptul de razboi cu prea mare usurinta. Sunt dezamagit, in calitate de veteran de razboi, de motivele pentru care ne aflam astazi in Irak. La fel sunt multi alti veterani din Vietnam“, a declarat regizorul american.

Oliver Stone critica industria cinematografica americana

0 comments

Olanda: ministrul justitiei, neputincios in fata Madonnei

Ministrul olandez al justitiei a respins, saptamâna trecuta, cererea unei formatiuni politice crestine de a o impiedica pe Madonna sa prezinte controversata scena a crucificarii in concertele din Amsterdam.

Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, ministrul Piet Hein Donner a marturisit ca intelege perfect motivele care i-au determinat pe reprezentantii partidului SGP sa inainteze aceasta cerere, precizând insa ca numai un tribunal ar putea lua o decizie pentru interzicerea spectacolului.

„Este de inteles faptul ca organizatiile crestine se simt jignite de crucificarea din concertele Madonnei. Aceasta este o modalitate condamnabila de a atrage atentia, care raneste sentimentele multor oameni. Cu toate acestea, actul nu poate fi clasificat drept blasfemie de un minister, ci doar de un tribunal“, se arata intr-o declaratie a ministrului olandez.

Potrivit sursei citate, spectacolul Madonnei a fost aspru criticat si de reprezentantii Vaticanului, vedeta sustinând un concert la Roma luna trecuta.

Olanda: ministrul justitiei, neputincios in fata Madonnei

0 comments